ROSOR PÅ FALSTERBONÄSET


Söndagen den 23 juni 2019 kl. 12-16.


Rosor på Falsterbonäset är ett årligt återkommande evenemang kring trädgård i allmänhet och rosor i synnerhet. Vi har många experter på plats som kan lära dig mer om rosor. Du kan lyssna på föredrag av John Taylor och Christina Högardh-Ihr och köpa rosor, böcker, verktyg och andra trädgårdsartiklar med dig hem. Vi har dofttävling, plantbytarbord och tipsrunda och om du blir du sugen på fika kan du besöka det anslutande rosencaféet. Där kan du även lyssna på musik och njuta av konst och fotografier. Slutligen ger vi dig möjlighet att besöka ett antal trädgårdar i Skanör Falsterbo som välkomnar alla trädgårdsintresserade personer denna dag. Inträdet är som vanligt fritt till hela evenemanget!


PROGRAM


På scenen

Kl 12 Invigning med sång och musik av Malin de Maré och Patric Larsson

Kl 13 John Taylor, trädgårdsmästare och rosälskare, berättar om sina nio funderingar om rosor som har styrt honom i skapandet av fyra rosenträdgårdar 

Kl 14 Christina Högardh Ihr, researrangör och författare, pratar om resor till utvalda rosenträdgårdar i Skåne och i England


På/invid torget

– Försäljning av rosor, växter, verktyg, böcker och tillbehör

– Rådgivning och odlingsråd av rosexperter

– Dofttävling, plantbytarbord, tipsrunda

– Rosencafé, musik och utställning av konst och fotografi i det intilliggande församlingshemmet


Utanför torget

– Besök vackra trädgårdar i Skanör Falsterbo

Karta delas ut på Skoltorget


Fri entré!


Bland utställarna och försäljarna finns Flora Linnea, Österlenrosor, Svenska Rosensällskapet, Roskraft, Gessie Örta- och Rosengård, Rosensällskapet i Skåne, Arena bokförlag, Åhus sylt och bär, Ekologiska Anna, Solium, Mäster Knopp, Britt-Elise Björnhov samt Kvarntorps trädgårdsställningar.


Tack till stöd från Vellinge kommun.Falsterbonäsets Naturvårdsförening

TILLBAKA

vara_projekt.html

Naturskyddsföreningen i Vellinge kommun

HEM   

PROGRAM

KURSER   

TRYCKSAKER

MEDLEMSKAP

VÅRA PROJEKT

INFORMATION

YTTRANDEN

KONTAKT

falsterbonasets_naturvardsforening.html
trycksaker.html
medlemskap.html
vara_projekt.html
information.html
kontakt.html
yttranden.html
kurser.html
program.html

Falsterbonäsets Naturvårdsförening (FNF) är en partipolitiskt obunden ideell förening, bildad 1970 som en krets inom Naturskyddsföreningen och Naturskyddsföreningen i Skåne.


FNF vill verka för att öka värdet på natur- och kulturmiljöer inom Vellinge kommun. Vi vill genom att värna, vårda och visa dessa värden bidra till en mer hållbar utveckling. I detta syfte driver FNF aktuella frågor och utvecklingsprojekt. Föreningen anser att det krävs genomtänkta visioner för att skapa ett attraktivt och långsiktigt hållbart samhälle.


Som remissinstans vill vi påverka Vellinge kommuns fysiska planering samt deras behandling av olika natur- och kulturmiljöärenden.


Föreningen har för närvarande ca 1000 medlemmar.