HEM   

PROGRAM

KURSER   

TRYCKSAKER

MEDLEMSKAP

VÅRA PROJEKT

INFORMATION

YTTRANDEN

KONTAKT

NATURSNOK = arrangemang som är del av vårt Natursnokarprogram.

Barn är särskilt välkomna i vuxens sällskap!


Vill du bli påmind om FNF:s aktiviteter? Skicka din epostadress till info(at)falsterbonaset(punkt)se. Frågor ställs till Britt-Elise Björnhov, 040 47 25 78.


Fredag 31 augusti - söndag 2 september kl.11-16 Falsterbo Bird Show NATURSNOK

- den årligen återkommande natur- och miljömässan med fåglar i fokus - på Falsterbo Strandbad. Mässan vill öka intresset för naturen i allmänhet och fåglar i synnerhet samt generera ett överskott till fågelskydd och naturvård. Barn- och familjeaktiviteter har en framskjuten plats. FNF finns som vanligt med. Mer info på www.falsterbobirdshow.com


Söndag 2 september kl.19 Bärnsten finns i hela världen                                                                                     - föredrag med Leif Brost från Bärnstensmuséet i Kämpinge. Bäckagården i Skanör. Samarrangemang med Måkläppsföreningen som bjuder på kaffe i pausen.                                                                                                  


Tisdag 4 september kl.19-21 Valupptakt

De politiska företrädarna i Vellinge kommun intervjuas om sina ambitioner i lokala natur- och miljöfrågor. Möjlighet att ställa egna frågor. Moderator är Falsterbonäsets Naturvårdsförening. Hörsalen, Skanörs bibliotek. 


Lördag 15 september kl.10-14.00. Fruktträd del 2

Plantering, beskärning, skötsel med trädgårdsmästare Anna Kron på Ängavallens gård, Norra Håslöv.

150kr inkl. kaffe och fralla. Anm. anna@ekologiskaanna.se

                                                                                                                 

Söndag 30 september kl. 12-14 Rovfågelspaning

Fågelvandring med Henrik Waldenström på Skanörs Ljung. Kläder efter väder, kikare, gärna och gärna fikakorg. Några kikare finns för utlåning. Samling på parkeringen utanför Falsterbo camping.


Lördag den 6 oktober kl.11 -16 Ekologisk höstmarknad NATURSNOK

- marknad för hela familjen på Ängavallens gård i Norra Håslöv med lokala ekologiska producenter och produkter. Information om ekologisk odling, djurhållning och trädgårdsskötsel. Djursafari för barn och verksamhetsguidning för vuxna. Servering. Marknaden arrangeras tillsammans med Ängavallens gård och i samarbete med Vellinge kommun under Miljövänliga veckan.


Söndag 14 oktoberber kl.11-14 Går de att äta?

-  svampvandring med mykolog Sigvard Svensson på Lv4-området och Skanörs ljung. Vi lär oss allt om områdets svampar. Ta med korg och kniv. Samling vid skjutfältsgrinden intill Falsterbo camping kl.11. Samarr. med Friluftsfrämjandet


Lördag 20 oktober från kl.10 Naturvård i Flommen?

Städdag runt Södra Ålasjön/Södra Hovbacken. Guider Mikael Kristersson m.fl. Mycket skräp har drivit iland innanför Slusan, Vi gör en praktisk naturvårdande insats. Samling vid parkeringen norr om Hamnvägen, Norra Hovbacken. Stövlar och arbetshandskar rekommenderas, ta gärna med plastsäckar.


Söndag 21 oktober kl.12-14 Rovfågelspaning

Fågelvandring med Henrik Waldenström på Skanörs Ljung. Kläder efter väder, kikare, gärna fikakorg. Några kikare finns för utlåning. Samling på parkeringen utanför Falsterbo camping.


Söndag 4 nov kl.17-20 Fladdermusspaning

– kort introduktion inne följd av någon timmes spaning ute med Jan-Åke Hillarp. Varm klädsel rekommenderas. Samling i Arrie byastuga intill Arrie kyrka kl.17.


Onsdag 14 november kl.19 Fjärilsvandringar i Sydeuropa

- bildvisning med Ulf Westerberg, naturfotograf och författare. Vi besöker insektsrika olivlundar och alpängar, turisttäta nationalparker och bortglömda platser i Ungern, Grekland, Kroatien m.m. Hörsalen, Skanörs bibliotek. Arrangeras tillsammans med Skanörs bibliotek


Onsdag 5 december kl.19 Året runt med rådjur

- bildföredrag med biolog och naturfotograf Jan-Åke Hillarp Biblioteket i Vellinge. Arrangeras tillsammans med Vellinge Fotoklubb.


Söndag 27 januari kl. 9–13 Vandring på Måkläppen

– sista chansen för besök i vinter. Jan-Åke Hillarp leder den traditionella vandringen. Varm och tålig klädsel rekommenderas. Samling vid Flommens Golfklubbs parkering kl. 9.
Vi genomför våra arrangemang i samarbete med Studiefrämjandet. 
                                          


                       
                                                             

HÖSTENS OCH VINTERNS PROGRAM 2018-2019

falsterbonasets_naturvardsforening.html
trycksaker.html
medlemskap.html
vara_projekt.html
information.html
kontakt.html

Falsterbonäsets Naturvårdsförening

yttranden.html

Naturskyddsföreningen i Vellinge kommun

kurser.html

Falsterbonäsets Naturvårdsförening (FNF) är en partipolitiskt obunden ideell förening, bildad 1970 som en krets inom Naturskyddsföreningen och Naturskyddsföreningen i Skåne.


FNF vill verka för att öka värdet på natur- och kulturmiljöer inom Vellinge kommun. Vi vill genom att värna, vårda och visa dessa värden bidra till en mer hållbar utveckling. I detta syfte driver FNF aktuella frågor och utvecklingsprojekt. Föreningen anser att det krävs genomtänkta visioner för att skapa ett attraktivt och långsiktigt hållbart samhälle.


Som remissinstans vill vi påverka Vellinge kommuns fysiska planering samt deras behandling av olika natur- och kulturmiljöärenden.


Föreningen har för närvarande ca 1000 medlemmar.