EKOLOGISK HÖSTMARKNAD


Den ekologiska höstmarknaden genomförs en gång om året. Nedan är generell information.


På Ängavallens gård i Norra Håslöv kan du under miljövänliga veckan besöka Ekologisk Höstmarknad med aktiviteter för hela familjen.


I år med stor utökad parkering och fler serveringsställen. Allt för att undvika trängsel och för mycket köande.


På den trevliga innergården erbjuder marknadsstånden demonstrationer och försäljning av ekologiska varor t ex mat-, trädgårds-, pile-, hår- och hudprodukter, kläder… Här kan du också äta ekologisk grillad korv runt den sprakande elden.


Djursafari anordnas för barnfamiljer där barnen får klappa kultingar, kalvar och lamm. För vuxna erbjuds det rundvandring i gårdens mejeri, bageri och charkuteri... Anmälan kan behövas och görs vid infobordet.


Ängavallens café, restaurang och butik med stort sortiment av ekologiska varor är öppna under dagen. Du kan också gå tipsrunda i den vackra gårdsparken eller ta lotter i något lotteri.


Falsterbonäsets Naturvårdsförening har ett informationsbord med böcker, broschyrer och vykort. Vid kampanjbordet för Miljövänliga veckan lyfter vi fram ekologiska produkter.


Vellinge Kommun informerar om sina ekologiska satsningar och bjuder på något ätbart.


- Ekologiska varor är producerade utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel och därmed bättre för människor som jobbar på eller bor runt åkrarna. De allra flesta konsumenter vill dessutom att det de stoppar i munnen, använder på hud och hår eller klär sig i inte innehåller riskfyllda rester av kemikalier, eller har förstört naturen någonstans i världen.


Den Ekologiska marknaden arrangeras av Falsterbonäsets Naturvårdsförening och Ängavallens gård i samverkan med Vellinge Kommuns projekt EKOMAT.


Vi tar gärna emot fler producenter av ekologiska varor eller tjänster i eller runt Vellinge kommun.  Tipsa gärna om fler utställare till kontakten nedan.


Kontaktperson: Britt-Elise Björnhov

sekreterare Falsterbonäsets Naturvårdsförening

telefon; 040 47 25 78   britt-elise.bjornhov@telia.com
Falsterbonäsets Naturvårdsförening

TILLBAKA

vara_projekt.html

Naturskyddsföreningen i Vellinge kommun

HEM   

PROGRAM

KURSER   

TRYCKSAKER

MEDLEMSKAP

VÅRA PROJEKT

INFORMATION

YTTRANDEN

KONTAKT

falsterbonasets_naturvardsforening.html
trycksaker.html
medlemskap.html
vara_projekt.html
information.html
kontakt.html
yttranden.html
kurser.html
program.html

Falsterbonäsets Naturvårdsförening (FNF) är en partipolitiskt obunden ideell förening, bildad 1970 som en krets inom Naturskyddsföreningen och Naturskyddsföreningen i Skåne.


FNF vill verka för att öka värdet på natur- och kulturmiljöer inom Vellinge kommun. Vi vill genom att värna, vårda och visa dessa värden bidra till en mer hållbar utveckling. I detta syfte driver FNF aktuella frågor och utvecklingsprojekt. Föreningen anser att det krävs genomtänkta visioner för att skapa ett attraktivt och långsiktigt hållbart samhälle.


Som remissinstans vill vi påverka Vellinge kommuns fysiska planering samt deras behandling av olika natur- och kulturmiljöärenden.


Föreningen har för närvarande ca 1000 medlemmar.